Concert Mozart/Liszt

Divertisment

VINERI,  16  OCTOMBRIE  2020,  ORA  19:00

ORCHESTRA  SIMFONICĂ  A  FILARMONICII  “OLTENIA”

Concert Mozart/Liszt

DIRIJOR ALEXANDRU  IOSUB

SOLISTĂ RUXANDRA  BOARIU pian

În program:

Wolfgang Amadeus Mozart: Simfonia nr. 35 în Re major, K. 385, „Haffner”                                          

Franz Liszt: Concertul nr. 1 în Mi bemol major pentru pian și orchestră,                                                                        

                      Poemul simfonic „Preludiile”, S. 97                             

Vineri, 16 octombrie 2020, ora 19:00, Orchestra Simfonică a Filarmoncii „Oltenia” Craiova dirijată de maestrul Alexandru Iosub va interpreta Simfonia nr. 35, „Haffner” de Mozart, Concertul nr. 1 pentru pian şi poemul simfonic „Preludiile” de Liszt. Solista serii va fi tânăra pianista Ruxandra Boariu, laureată la concursuri naţionale şi internaţionale.

Alexandru Iosub a absolvit succesiv Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi şi Academia de Muzică din Bucureşti (promoţia 1977). În domeniul dirijatului de orchestră s-a perfecţionat cu maestrul Constantin Bugeanu. În perioada 1977 – 1981 a fost violonist în Orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, pentru ca începând cu anul 1981 să desfăşoare o bogată activitate muzicală în Craiova (între 1981 – 1989 şi din 2012 – dirijor al Operei Române Craiova; între 1989 – 2019, dirijor al Filarmonicii „Oltenia”; din 1995, profesor de vioară asociat la Liceul de Artă „Marin Sorescu”). S-a făcut cunoscut şi în calitate de compozitor, scriind muzică de scenă pentru Opera Română Craiova şi Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” – Craiova; de asemenea, a orchestrat lucrări pentru ansambluri diverse. Acumulând o vastă experienţă ce numără sute de spectacole de operă şi operetă, zeci şi zeci de concerte dirijate la Craiova şi în alte centre culturale din ţară şi din străinătate, Alexandru Iosub – muzician competent, talentat – s-a impus în viaţa spirituală olteană ca o personalitate artistică de primă linie, evoluţiile sale dirijorale fiind bine primite de public şi de către specialişti. La Bucureşti, cu prilejul deschiderii stagiunii de concerte din Piaţa Festivalului „George Enescu” (ediţia 2011), Alexandru Iosub a dirijat Orchestra Filarmonicii „Oltenia”, prezentând un program atractiv (pagini simfonice de mare popularitate) ce s-a bucurat de un deosebit succes în rândul publicului.

Pianista Ruxandra Boariu a absolvit cursurile Colegiului Național de Muzică „George Enescu” şi ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Discipolă a pianistului Toma Popovici, Ruxandra Boariu urmează în prezent cursurile de master ale aceleiaşi universităţi de prestigiu. A obţinut numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale, atât la categoria pian solo, cât și la categoria muzică de cameră, împreună cu colegele sale, Raluca Maria Constantin și Renata Eunis Băluță, alături de care a înființat „Trio Risoluto”. Dintre acestea amintim premiul I la Concursul Național de Interpretare „Ada Ulubeanu” și premiul I la Concursul Internațional de Interpretare „Erich Bergel – Dorothy Kitchen”. A participat la mai multe masterclass-uri, astfel având oportunitatea de a lucra cu mai mulți pianiști consacrați, printre care Martin Hughes, John Thwaites, Lena Vieru-Conta și Tamas Vesmas. Activitatea concertistică include o serie de recitaluri in diverse orașe ale țării, precum și prezența în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”.

Evenimentul de vineri, 16 octombrie 2020, ora 19, va avea loc cu public în sală, cu limitarea locurilor la maximum 120 de persoane, cu respectarea măsurilor de siguranţă medicală: accesul publicului pe circuite separate de intrare-ieşire, măsurarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor, purtarea măştii de protecţie, distanţa fizică de minimum 2 metri între spectatori.

Preţuri bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenţi, seniori)

Agenţia de bilete, Calea Unirii, nr.16

Telefon: 0251.414.698

Program: luni – vineri; orele 10:00 – 18:00  

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns