CONCERT RAHMANINOV / CEAIKOVSKI

Divertisment

Filarmonica „Oltenia” Craiova

Stagiunea Classic+ 2019/2020

CONCERT RAHMANINOV/CEAIKOVSKI

VINERI,  21  FEBRUARIE  2020,  ORA  19:00

ORCHESTRA  SIMFONICĂ  A  FILARMONICII  “OLTENIA”

DIRIJOR: EMIL  VIȘENESCU

SOLIST: BOTOND  SZÖCS, pian

În program:

Serghei Rahmaninov: Concertul nr. 2 în Do minor pentru pian și orchestră, op. 18                                    

Piotr Ilici Ceaikovski: Simfonia nr. 4 în Fa minor, op. 36               

Stagiunea Classic+ continuă vineri, 21 februarie, ora 19:00, cu un concert  Rahmaninov/Ceaikovski, sub conducerea muzicală a maestrului Emil Vişenescu, artist remarcabil al scenei naţionale şi internaţionale, apreciat prin acordarea multor premii. Solistul serii va fi tânărul pianist Botond Szőcs care se distinge prin temperamentul energic inconfundabil şi expresivitatea deosebită. 

Emil Vişenescu este un artist activ al scenei naţionale şi internaţionale, susţinând o serie de concerte și recitaluri, atât în calitate de solist, cât şi ca membru al unor ansambluri. Ca solist, a interpretat alături de prestigioase orchestre din ţară şi din străinătate (Biel, Berna, Dresda). De 24 de ani, ca membru al trio-ului “Mosaic”, interpretează pe diverse scene din România, Belgia, Franţa şi Elveţia.

În 2006 și 2014, Emil Vișenescu a fost solist al Orchestrei Naționale Radio din România, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică Contemporană de la Bucureşti. A realizat înregistrări pentru Radiodifuziunea Română și Televiziunea Română. Începând cu anul 2002, predă clarinetul la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, iar în anul 2011 a obținut titlul de Doctor în Muzică acordat de aceeași instituție.

Emil Vișenescu și-a completat studiile cu cele post-doctorale și Master în dirijat orchestră, urmate la clasa prof. univ. dr. Dumitru Goia, de asemenea la UNMB. În noua postură, a susținut concerte cu orchestrele simfonice ale filarmonicilor din Pitești, Brașov, cu orchestra Concerto a UNMB și cu orchestra de cameră „Ionel Perlea”, al cărei fondator este. 

Pianistul Botond Szőcs, în vârstă de 23 de ani, s-a făcut remarcat în lumea muzicală graţie temperamentului energic inconfundabil, potenţat de intensitatea trăirilor artistice şi manifestat prin forţa persuasivă a interpretării. Student la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, la clasa prof. univ. dr. Stela Drăgulin, Botond a participat la concursuri naţionale şi internaţionale. După câştigarea a peste 12 premii I, a Premiului UNIMIR (2012-2013, 2013-2014), a Premiului Fundaţiei pentru comunitate (2013-2018), cea mai recentă recunoaștere, obţinută în 2017, este Premiul de Excelență în Muzică al Academiei Americano-Române pentru Ştiinţe şi Arte pentru cel mai bun interpret în calitate de solist, membru al unui ansamblu de muzică de cameră sau acompaniator.

Debutul solistic, la doar 17 ani în compania orchestrei Filarmonicii de Stat din Sibiu a fost urmat de noi apariții alături de orchestrele simfonice din țară. În repertoriul solistului au pătruns rapid piese de rezistență ale genului, lucrări concertistice de W. A. Mozart, L. van Beethoven, E. Grieg, F. Liszt, R. Schumann, F. Chopin, S. Rahmaninov şi W. Lutosławski. Preocupat deopotrivǎ de muzica de cameră, Botond a susţinut, în perioada 2015-2016, integrala Sonatelor pentru pian și vioară de Mozart şi Beethoven.

Preţuri bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenţi, seniori)

Agentia de bilete, Calea Unirii, nr.16

Telefon: 0251.414.698

Program: luni – vineri; orele 10:00 – 18:00

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns