Spitalele din Craiova vor primi 23 milioane euro pentru dotări necesare combaterii SARS-CoV-2

Social

Cele trei spitale din subordinea Primăriei Craiova vor primi finanţare în valoare de aproximativ 23 de milioane de euro din fonduri europene pentru dotarea cu aparatură necesară combaterii SARS-CoV-2, proiectele depuse în acest sens fiind aprobate, a anunţat, luni, primarul Mihail Genoiu.

„Încă din luna martie, de când pandemia şi-a făcut simţită prezenţa la noi în ţară, Primăria Craiova a depus toate eforturile necesare pentru dotarea spitalelor aflate în subordinea sa. Imediat cum a apărut oportunitatea accesării de fonduri europene pentru acest lucru, am şi început să scriem proiectele. Astfel, la doar şapte zile de la publicarea ghidurilor în data de 15 mai 2020, noi am depus documentaţia pentru toate cele trei proiecte, chiar dacă termenul limită este de 30 septembrie. Şi iată că acum sunt toate aprobate- aproape 23 milioane euro pentru spitalele craiovene, accesate şi aprobate pentru lupta împotriva coronavirusului’, a declarat primarul.

Cele trei proiecte vizează spitalele „Victor Babeş”, „Filantropia” şi pe cel de Neuropsihiatrie.

Astfel, proiectul „Combaterea răspândirii virusului prin dotarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Victor Babeş’ Craiova” are o valoare eligibilă de 48.248.434 lei, respectiv 9.993.875 euro, şi presupune achiziţia, printre altele, a unei linii de testare pentru coronavirus formată din aparat Real Time PCR, a unui extractor automat de acizi nucleici şi pregătire pre-PCR şi kituri aferente, a unor ventilatoare, injectomate, monitoare, paturi ATI, aparate de radiologie, ecografe, camere cu termoviziune, tuneluri pentru dezinfecţie prin nebulizare, a unui computer Tomograf şi a unor sisteme de filtrare aer şi dezinfecţie prin nebulizare.

De asemenea, proiectul „Combaterea răspândirii virusului prin dotarea Spitalului Clinic Municipal ‘Filantropia’ din municipiul Craiova” are o valoare eligibilă de 48.175.635, respectiv 9.978.796 euro. Acesta presupune achiziţia de echipamente de protecţie, dar şi a unei linii de testare pentru coronavirus formată din aparat Real Time PCR, un extractor automat de acizi nucleici şi pregătire pre-PCR şi kituri aferente, a unei autosanitare, a unui număr de patru ecografe, a unui mamograf cu tomosinteză şi a unui computer tomograf.

Proiectul „Combaterea răspândirii virusului prin dotarea Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova” are o valoare eligibilă de 13.341.953 lei, respectiv 2.763.453 euro, şi presupune achiziţionarea, printre altele, de monitoare funcţii vitale mobile, injectomate, lămpi bactericide UV pentru suprafeţe (mobilă), lămpi bactericide pentru sterilizarea aerului, aspiratoare chirurgicale, defibrilatoare, detector de vene, sterilizatoare medicale de aer, EKG-uri portabile, noptiere cadru metalic antivătămare, paturi cu protecţie laterală şi sistem de ridicare mecanic.

Potrivit primarului Genoiu, toate cele trei proiecte au o durată de implementare de maximum un an şi au fost aprobate săptămâna trecută. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns