Trei aparate de testare, aduse la Craiova

Social

Medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Craiova au la dispoziție trei aparate pentru a testa pacienții suspectați de infectare cu coronavirus.

ntr-adevăr o linie formată din trei sisteme Real Time folosită pentru depistarea infecției cu coronavirus a fost pusă ieri în funcțiune la Spitalul Județean de Urgență din Craiova. Ea a fost montata în laboratorul de genetică medicală din cadrul spitalului, iar 9 cadre medicale se vor ocupa de efectuarea testărilor. Linia a fost cumpărată din donații și sponsorizări obținute de Universitatea de Farmacie și de Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și poate să realizeze între 150 și 200 de peste pe zi. Potrivit managerului unității spitalicești testele se vor face la solicitarea direcțiilor de Sănătate Publică atât pacienților care ajung la Spitalul Județean de Urgență din Craiova și prezintă simptome asemănătoare infecției cu coronavirus, cât și pacienților din județul Dolj, dar și din toată Oltenia.

Două astfel de aparate folosite pentru depistarea infecției cu COVID-19 au ajuns săptămâna trecută și la Spitalul de boli infecțioase Victor Babeș din Craiova acolo unde sunt internați pacienții infectați cu coronavirus. Unul a fost donat de primăria Craiova, iar celălalt a ajuns la spital tot print-o donație făcută de Crucea Roșie, prin Ministerul Sănătății.

Primul aparat are capacitatea de testare de 280 de peste pe zi, iar cel de al doilea realizează un test odată la 45 de minute. Așadar în Craiova se pot realiza până la 400 de teste pe zi pentru depistarea infecției cu coronavirus.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns