Primăria Craiova alocă fonduri pentru un Computer Tomograf la Spitalul Victor Babeș

Social

Craiovenii vor putea apela, în curând, la serviciile unui computer tomograf de ultimă generație. Grație unui buget de 2,1 milioane de lei alocat de Primăria Craiova, Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș va achiziționa un echipament de imagistică medicală, după ce propunerea executivului local va fi supusă, la sfârșitul acestei luni, votului consilierilor municipali.

“Investițiile în dotarea spitalelor din subordinea Primăriei sunt printre cele mai importante pentru noi toți. Avem o obligație față de comunitate de a le oferi pacienților siguranța că pot apela cu încredere la serviciile medicale din unitățile spitalicești ale Primăriei, indiferent că vorbim de aparatura din dotare sau de condițiile de spitalizare. Știm cu toții problemele cu care se confruntă medicii și pacienții craioveni, când sunt nevoiți să apeleze la servicii de imagistică medicală și nu au unde să le facă sau trebuie să aștepte o perioadă prea lungă de timp. Iar de rapiditatea realizării unor analize depinde, de cele mai multe ori, viața sau moartea. De aceea, solicitarea Spitalului Victor Babeș de a primi fonduri pentru dotarea cu un computer tomograf a fost analizată cu maximă prioritate și a fost aprobată, având în vedere și economiile realizate din cauza crizei de coronavirus prin anularea unor mari evenimente precum Festivalul Shakespeare”, a declarat primarul Mihail Genoiu.

Echipamentul va fi achiziționat de Spitalul de Infecțioase Victor Babeș, va deservi cele trei spitale din subordinea Primăriei, dar și pacienți din regiunea Olteniei și va fi folosit atât pentru diagnosticarea și monitorizarea pacienților cu COVID-19, cât și pentru investigațiile necesare pacienților cu afecțiuni infecțioase și pulmonare (TBC, HIV/SIDA etc.).

În Craiova funcționează o singură unitate publică sanitară care are în dotare spații pentru servicii de imagistică medicală, însă acestea sunt oferite într-un cadru limitat de circuitele și riscurile epidemiologice din contextul pandemiei cu coronavirus.

Costul computerului tomograf va include cheltuielile necesare pentru procurarea echipamentului, dar și pentru amenajarea spațiului, prin realizarea unui pavilion special pentru investigații medicale specifice și de tip paraclinic deschis pentru pacienții care solicită acest lucru.

Propunerea este supusă votului consilierilor locali în ședința de joi, 28 mai 2020, cu ocazia rectificării bugetare.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns