La Spitalul Clinic Căi Ferate din Craiova există un mamograf cu tomosinteză 3D

Social

Nicio femeie nu este scutită de riscul apariției cancerului la sân. Este important să depistăm cancerul în stadii incipiente pentru a-l putea trata. Descoperirea precoce poate duce la vindecare şi astfel la creşterea speranței de viață. Femeile din Oltenia au o șansă în plus la viață. La Spitalul Clinic Căi Ferate din Craiova există de la începutul acestui an un mamograf cu tomosinteză 3D, singurul aparat de acest gen din regiune.

Aceasta este cea mai modernă tehnică de screening și diagnostic pentru depistarea cancerului la sân în stadii incipiente. Important de știut este faptul că doza de iradiere este mai mică și că aparatul permite vizualizarea clară a structurii sânului și poate identifica leziunile chiar mai mici de un milimetru.

Tarifele pentru aceste investigații medicale încep de la 150 lei și ajung până la 350 lei. Aparatul a costat 250.000 euro.

Specialiștii spun că femeile cu vârsta cuprinsă între 40 şi 45 de ani trebuie să-şi facă cel puțin o mamografie. După vârsta de 45 de ani este recomandat ca investigația să se facă anual.

Deoarece cancerul de sân poate apărea şi la vârste sub 40 de ani, examinarea trebuie făcută cu foarte mare atenție.

Indicația de mamografie sub 40 de ani trebuie judecată în favoarea beneficiului, pentru că riscul de producere al unor tulburări este mai mare sub 40 de ani.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns