Fabrica Ford, Craiova. Angajații lucrează în două schimburi, cu extra-protecție

Social

După reluarea activității, compania Ford turează motoarele. In fabrica de la Craiova se lucrează în două schimburi. Conducerea companiei a implementat un nou regulament intern pentru a asigura distanțarea socială în fabrică.

Jumătate dintre angajații uzinei Ford de la Craiova, aproximativ 3.000, s-au intors la muncă pe 4 mai. De ieri, numărul celor care s-au întors la serviciu a crescut la 4.700, iar în acest moment în fabrică se lucrează în două schimburi. La reluarea activității, compania a decis ca întreg personalul din incinta companiei să poarte mască de protecție, iar în anumite situații și vizieră. Angajații completează zilnic un formular privind starea de sănătate, iar la fiecare poartă de acces în fabrică au fost instalate dispozitive de scanare a temperaturii corporale.

Vă reamintim că Ford a suspendat activitatea pe data de 19 martie la pricipalele sale fabrici de producție din Europa, din cauza pandemiei de coronavirus, o măsură care s-a aplicat și angajaților fabricii de la Craiova. Pe durata opririi temporare a producției, angajații Ford Craiova au fost în șomaj tehnic și au beneficiat de o indemnizație de 78% din salariul de bază.

În funcție de evoluția pandemiei, Ford ia în calcul să revină la producția în 3 ture, în următoarele luni, astfel încât toți cei 6.300 de angajați să se întoarcă la lucru.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns