Craiovenii pot semnala provocări și soluții în cadrul elaborării primei politici urbane a României

Social

Primăria Craiova invită cetățenii să participe la un proces de consultare în cadrul elaborării primei politici urbane a României

Craiovenii pot semnala provocări și soluții pentru o viață mai bună în oraș

Cetățenii Municipiului Craiova, împreună cu cetățeni din întreaga țară, sunt invitați să participe la un proces amplu de consultare publică, derulat în cadrul proiectului de elaborare a primei politici urbane la nivel național.

Consultarea cu cetățenii se desfășoară în cadrul platformei online citadini.ro. Aici poti fi trimise provocări urbane cu care se confruntă locuitorii celor 319 de municipii și orașe din România, precum și sugestii de adresare a acestor provocări și de îmbunătățire a calității vieții urbane din țară. În plus, cetățenii pot vota provocările și soluțiile urbane publicate pe platformă și se pot înscrie în Rețeaua Citadinilor, locul în care oamenii pasionați de dezvoltare urbană și practicienii în diverse arii ale domeniului se întâlnesc și contribuie la Politica Urbană a României. Tot pe citadini.ro sunt puse la dispoziție cele mai noi informații, analize și studii elaborate pe subiectul dezvoltării urbane în România.

Primăria Craiova încurajează craiovenii să acceseze această platformă și să contribuie prin semnalarea de provocări urbane cu care se confruntă în oraș, precum și prin recomandarea de soluții urbane ce pot îmbunățăți calitatea vieții în orașul lor.

Tot în cadrul acestui proiect, Primăria Craiova face parte dintre cele 4 orașe din România, alături de Suceava, Simeria și Târgu Secuiesc, care lucrează împreună cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației la actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) din fiecare dintre aceste orașe, în cazul Municipiului Craiova fiind vorba de SIDU 2030 pentru Polul de Creștere Craiova.

Despre proiectul de elaborare a Politicii Urbane a României

Politica Urbană este elaborată în cadrul unui proiect de asistență tehnică derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și Banca Mondială în perioada septembrie 2019 – martie 2022. Proiectul “Elaborarea politicii urbane ca instrument de consolidare a capacității administrative și de planificare strategică a zonelor urbane din România” este cofinanțat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014 – 2020 (cod SMIS 129720, cod SIPOCA 711).

Politica Urbană reprezintă viziunea de dezvoltare urbană durabilă, incluzivă și rezilientă a României. Ea va stabili o agendă comună a autorităților publice de la nivel central și local pentru îmbunătățirea cadrului de dezvoltare urbană, prin furnizarea unui set de măsuri coerente și prin coordonarea și corelarea domeniilor sectoriale și a diferiților actori.

Mai multe despre Politica Urbană pe:

  • Platforma pentru consultări urbane: Citadini.ro
  • Pagina de Facebook a proiectului: Politica.Urbana.a.Romaniei
  • Pagina web a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației
  • Pagina web a Programului Operațional Capacitate Administrativă

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns