Concert Beethoven, vineri, la Filarmonica Oltenia

Divertisment

Stagiunea Classic+

2020 – Anul Internaţional Beethoven

VINERI,  17  IANUARIE  2020,  ORA  19:00

Concert Beethoven

ORCHESTRA  SIMFONICĂ  A  FILARMONICII  “OLTENIA”

DIRIJOR

DUMITRU  CÂRCIUMARU

SOLISTĂ

ANDREEA  BRATU

pian

            Dumitru Cârciumaru, dirijor cu amplu repertoriu muzical, şi pianista Andreea Bratu, care a cântat pe scena prestigioasei  Carnegie-Weill Hall, prezintă vineri, 17 ianuarie, ora 19, un program integral Beethoven, în cadrul stagiunii Classic+. Evenimentul face parte din seria de concerte dedicate sărbătoririi Anului Beethoven, cu prilejul împlinirii a 250 de ani de la naşterea titanului de la Bonn.

În program:

Ludwig van Beethoven:

Concertul nr. 3 în Do minor pentru pian și orchestră, op. 37                              

Simfonia nr. 3 în Mi bemol major, op. 55, „Eroica”                       

DUMITRU  CÂRCIUMARU

                  Absolvent al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, specializările Dirijat simfonic și Canto academic, Dumitru Cârciumaru a devenit dirijor al Filarmonicii de Stat „Serghei Lunchevici” în 2010, la doar 24 ani, iar în 2011 dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. Deseori invitat în Italia, Spania, Franța, Elveția, Germania, Rusia, Ucraina și România, amplul său repertoriu cuprinde spectacole de operă și balet, programe simfonice și vocal-simfonice clasice și contemporane. Dirijor al Operei Române Craiova, Dumitru Cârciumaru a fost aplaudat de melomani pentru conducerea muzicală a mai multor reprezentații, printre care „Unirea cea Mare”, spectacolul-eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri.

ANDREEA  BRATU

              Pianista Andreea Bratu a susţinut recitaluri în  New York (SUA,  în săli de concerte  prestigioase precum CARNEGIE – Weill HALL, Engelman Recital  Hall – Baruch Performing Arts Center. Din 2005, desfăşoară o constantă activitate didactică, de cercetare în domeniu (Pian şi Cercetare în Interpretare Muzicală), ca lector doctor universitar al Facultăţii de Arte – Universitatea de Stat „Ovidius” din Constanţa, profilul Muzică. Din 2015, colaborează  cu  prestigioase Societăți  Internaționale muzicale. Este membru în jurii naţionale şi internaţionale – competiţii pianistice  de anvergură (ex. 5th Ed. Piana del Cavaliere International  Piano Competition, Italia – Alink-Argerich Foundation). De peste 10 ani, Andreea Bratu   menţine  o  constantă şi  bogată  activitate  concertistică,  concretizată în recitaluri de pian şi muzică de cameră, cu parteneri din România sau din străinătate, în stagiunile naţionale şi internaţionale (România, Belgia, Elveţia, Franţa, Italia, USA).

  • Simfonia a III-a “Eroica” a fost inclusă în două producţii cinematografice de marcă: în 1994, când fragmente din simfonie au fost încorporate în filmul biografic “Immortal Beloved”, cu Gary Oldman în rolul lui L. van Beethoven (regia semnată de Bernard Rose, selecţia muzicală a lucrărilor fiind realizată de directorul muzical al filmului, Sir Georg Solti) şi în 2003, cu prilejul realizării filmului de televiziune intitulat chiar “Eroica” (regia Simon Cellan Jones, producţie BBC/Opus Arte, actorul Ian Hart interpretându-l pe Beethoven).

Preţuri bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenţi, seniori)

Agentia de bilete, Calea Unirii, nr.16

Telefon: 0251.414.698

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns