Alături de medici, investim pentru oameni!

Social

Primăria Craiova susține excelența în sănătate!

Alături de medici, investim pentru oameni!

Peste 23 milioane de lei a investit Primăria Craiova, în ultimii trei ani, în cele trei spitale din subordine pentru reabilitarea spațiilor, investiții în aparatură modernă, mobilier medical și igienizări.

Investițiile din ultimii ani de la Spitalul Municipal Filantropia au schimbat radical imaginea acestei unități medicale și condițiile oferite craiovenilor pentru diagnostic și tratament. “Mămicile pot naște în cea mai primitoare și bine dotată secție de Neonatologie din județ. De asemenea, am reabilitat în totalitate Clinica de Hematologie! Astfel, pacienții din toată regiunea Olteniei se pot trata în cea mai modernă clinică dedicată bolilor de sânge. La Filantropia am reabilitat și clădirea în care va funcționa RMN-ul, de care vor beneficia nu doar bolnavii din spitalele noastre, ci și din exterior. Peste jumătate din secțiile spitalului Filantropia au fost renovate și dotate cu aparatură de ultimă generație, iar Ambulatoriul va beneficia de transformări radicale, grație unui contract semnat pe fonduri europene, în valoare de peste 11 milioane de lei”, a declarat primarul Mihail Genoiu.

De cele mai bune condiții beneficiază și pacienții Spitalului de Neuropsihiatrie, unde au fost și sunt alocate fonduri din bugetul local, pentru investiții și reparații, de peste 6,7 milioane lei, în perioada 2017-2020. “Au fost reabilitate, modernizate și dotate secțiile de Psihiatrie I și II (aripa pentru femei și bărbați), Psihiatrie Cronici Melinești, Neurologie I și Neuropsihiatrie Infantilă. Totodată, avem în lucru un proiect special pentru spitalul de Neuropsihiatrie, susținut de primărie, în valoare de peste 24 milioane de lei: extindere corp pentru recuperare neurologică, ce se va transforma, în curând, într-un centru ultra modern, cu zonă de imagistică medicală la standarde europene”, a explicat edilul-șef al Craiovei.

O atenție deosebită am acordat, în ultima perioadă, Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș, unitate etalon în lupta împotriva coronavirusului și unde medici dedicați profesiei își tratează pacienții cu echipamente de ultimă generație, în saloane total reabilitate. “Cea mai importantă investiție pentru Victor Babeș a fost, în această perioadă, achiziționarea, cu fonduri de la bugetul local, a unui aparat complet automat tip Real Time PCR, un echipament performant așa cum există în toată Europa și care a mărit considerabil capacitatea de efectuare a testelor pentru COVID-19. Noi, ca administrație locală, avem datoria să le punem la dispoziție toate mijloacele necesare în această luptă pe care o purtăm, în continuare, cu virusul ucigaș.

Lucrăm, totodată, la documentația unei clădiri noi pentru RMN, tomograf și ecograf și vom reabilita energetic clădirile spitalului din fonduri europene în valoare de peste 20 milioane de lei. Nu în ultimul rând, Spitalul Victor Babeș se va înnoi anul acesta cu un Computer Tomograf de ultimă generație, grație bugetului alocat de Primăria Craiova. Sănătatea este cea mai importantă și vom continua să fim alături de medici, să investim pentru oameni!“, a completat primarul Mihail Genoiu.

Primăria Craiova continuă să fie printre primele administrații locale din țară la depunerea de proiecte europene și în domeniul medical. În contextul crizei de coronavirus, am depus deja solicitări de finanțare pentru cele trei unități spitalicești din subordinea municipalității, în valoare totală de peste 23 milioane de euro: câte 10 milioane de euro pentru Victor Babeș și Filantropia și 3 milioane de euro pentru Neuropsihiatrie.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns