CRITERII DE PARTICIPARE TÂRGUL DE CRĂCIUN CRAIOVA 2020 organizat în perioada 28 NOIEMBRIE 2020 – 03 IANUARIE 2021

Social

Perioada de înscriere: până pe data de 14.11.2020

Perioada de desfășurare târg: 28.11.2020 – 03.01.2021

Locații de desfășurare:

·        Centrul Vechi (Piața Frații Buzești)

·        Piața William Shakespeare (esplanada Teatrului Național Marin Sorescu)

Adresă înscriere:

·        Registratură Primăria Craiova – str. A.I. Cuza nr. 7 și

·        adresa de email: primariamunicipiuluicraiova@gmail.com,

cu mențiunea Solicitare înscriere la Târgul de Crăciun Craiova 2020

Termenul maxim de comunicare către agenții economici validați de către comisia de selecție: 20.11.2020 (se va comunica telefonic și electronic). Secretarul comisiei de selecție va contacta telefonic și/sau electronic agenții economici acceptați, până cel târziu pe 20.11.2020, pentru confirmarea participării la târg.

Informații suplimentare: Serviciul Imagine.

Telefon: 0251.419.152/0251.416.235, interior 360.

Acte și informații necesare înscrierii și obținerii Acordului pentru ocuparea temporară a domeniului public:

·        Cerere-tip pentru acordul de ocupare temporară a domeniului public, care poate fi descărcată de pe linkul

https://primariacraiova.ro/pozearticole/userfiles/files/Cerere%20ocupare%20temporara.pdf

·        Expozantul va menționa în cerere tipul de căsuță solicitată, pusă la dispoziție de Autoritate (dimensiunea 3 x 2 m sau 4 x 3 m) sau construcție proprie (se precizează dimensiunea) și tipul de produse comercializate/activități desfășurate (alimentare / nealimentare / ateliere de creație);

·        Copie BI/CI administrator/ împuternicit /al titularului certificatului de producător;

·        Împuternicire (după caz);

·        Date de contact: număr de telefon, adresă poștală și adresă email;

·        Solicitantul va trebui să prezinte lista cu tipul și numărul de receptori, puterea instalată a fiecăruia, precum și numărul de ore de funcționare, în vederea calculării consumului de energie electrică pentru agenții economici cu activitate de alimentație publică;

·        Copie după certificatul de Înregistrare la Registrul Comerțului (pentru persoane juridice și PFA) sau Certificatul Înregistrare Fiscală (pentru asociații, fundații) sau certificat de Producător, în cazul producătorilor;

·        Enumerarea produselor pe care dorește să le comercializeze, în conformitate cu produsele menționate de Primăria Craiova în anunțul denumit “Tipuri de Produse comercializate”.

De asemenea, solicitantul trebuie să transmită, odată cu cererea-tip, fotografii relevante cu standul și produsele, de preferat fotografii de la evenimente similare, cel puțin de anvergura Târgului de Crăciun din Craiova (cu enumerarea evenimentelor la care au mai participat) – condiție obligatorie.

Având în vedere contextul epidemiologic actual, al pandemiei de coronavirus, expozanții sunt obligați să respecte toate măsurile stabilite pe plan național și local pentru combaterea pandemiei și prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-COV 2, precum: asigurarea distanțării fizice din fața standului pentru clienți, purtarea obligatorie a măștii pentru toate persoanele implicate în aprovizionare și vânzare, etc.

De asemenea, din cauza obligativității respectării tuturor măsurilor de prevenire a infecției cu coronavirus, la ediția din acest a târgului numărul de expozanți va fi limitat pentru a asigura distanțarea reglementată prin lege și nu vor fi acceptați la înscriere agenții economici care prepară minuturi – produse din carne preparate pe grătar (mici, cârnați, coaste, ceafă, cartofi prăjiți etc.).

Totodată, pentru solicitanții de zonă de food (mâncare și băutură), aceștia trebuie să asigure condițiile prevăzute în perioada de pandemie referitor la servire.

Sunt acceptate în fața căsuțelor din zona de food doar mese înalte, cu picior sau butoaie de lemn pentru servire, cu respectarea măsurilor de prevenire a infecției cu coronavirus.

Purtarea măștii este obligatorie în tot perimetrul târgului.

Tipuri de produse permise

la Târgul de Crăciun Craiova 2020

         – decorațiuni și ornamente de Crăciun

– bijuterii din porțelan, căni/farfurii pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual

– jucării specifice sărbătorilor de iarnă și Crăciunului

         – tricotaje de iarnă, lucrate hand made, cu motive specifice Crăciunului (mănuși,     flanele, căciuli, fulare, veste etc.)

         – produse hand-made cu motive specifice Crăciunului (icoane, globuri, linguri   lemn pictate, gentuțe, tablouri etc.)

         – obiecte decorative din ceramică unicat, pictate și lucrate manual

         – bijuterii și alte accesorii

         – ceramică, artizanat (linguri, vase de ceramică, farfuriuțe, ulcioare, cănuțe etc.)

         – specialități tradiționale din carne și produse afumate (de genul cârnați, caltaboși,          șuncă, jumări, costițe afumate, șorici, zacuscă, murături etc.)

         – produse tradiționale din lapte gen brânză, brânză de burduf, cașcaval 

         – produse și preparate ambalate, realizate după rețete tradiționale românești,          dulciuri de casă gen cozonac, fursecuri, prăjituri, turtă dulce, kurtos, dulcețuri,          poale-n brâu, plăcinte, baclavale etc.

         – băuturi calde de sezon gen vin fiert, ceaiuri, stroh, ciocolată caldă, cafea, siropuri     și sucuri naturale etc.

         – băuturi tradiționale ambalate: vinuri, țuică, must

          – deserturi calde: gogoși, clătite, pop-corn, porumb fiert etc.

         – produse apicole, nuci, prune uscate etc.

         – produse naturale de îngrijire.

OBLIGAȚII comercianți / expozanți

”Târgul de Crăciun Craiova 2020”

1. Standul/spațiul alocat este pus la dispoziția expozantului în baza unui Acord pentru Ocuparea Temporară a Domeniului Public, eliberat de Serviciul Urmărire Contracte Agenți Economici. În cazul în care vor fi mai mulți solicitanți pentru același tip de produs, autoritatea își rezervă dreptul de a face selecția comercianților în funcție de evenimentele la care au participat, de experiență, de calitatea produselor și de ineditul prezentării, dar și de condițiile de siguranță pe care le asigură în contextul epidemiologic actual.

Tariful de participare:

– pentru zona de food:

·        căsuță închiriată dimensiune 3 x 2 m – 20 lei x 6 mp x 37 zile = 4.440 lei

·        căsuță închiriată dimensiune 4 x 3 m – 20 lei x 12 mp x 37 zile = 8.880 lei

·        căsuță proprie – 10 lei x nr. mp x 37 zile

– pentru zona non-food:

·        căsuță închiriată dimensiune 3 x 2 m – 20 lei x 6mp x 37 zile = 4.440 lei

·        căsuță proprie – 10 lei x nr. mp x 37 zile

Taxa de ocupare a domeniului public se va achita etapizat, respectiv la sfârșitul fiecărei săptămâni.

Tariful pentru montare/demontare și transport căsuță închiriată se va achita, de fiecare agent economic, la RAADPFL Craiova, str. Brestei nr. 129 A, până pe data de 04.12.2020.

Important:

În perimetrul târgului nu se acceptă amplasarea corturilor pentru desfăşurarea activităților comerciale.

2.  Expozantul are obligația să termine amenajarea/ construcția standului până la data de 27.11.2020. De asemenea, standul trebuie eliberat până la ora 14:00 a zilei următoare după ultima zi de funcționare, respectiv până pe data de 04.01.2021.

         3. Expozantul nu va pune în vânzare produse sau servicii nemenționate în Acordul pentru Domeniul Public și aprobate de Autoritatea Locală. Nerespectarea acestei obligații dă dreptul Primăriei Municipiului Craiova să rezilieze unilateral Acordul și să solicite expozantului eliberarea standului în termen de 24 de ore de când i se comunică rezilierea unilaterală a Acordului.

         4. Este permisă vânzarea en-detail cu respectarea legislației în vigoare în România. Respectarea legislației cade în sarcina expozantului.

         5. Standul va fi amenajat astfel încât vânzarea să se facă din stand, nu din fața acestuia. Prezentarea produselor trebuie să confere un aspect plăcut standului. Expozanții pot utiliza numai spațiile de expunere alocate. Este interzisă amenajarea de dispozitive de expunere sau alte construcții în afara standului, montarea de umbrele, stendere și alte elemente similare (ex. pavilioane). Nerespectarea acestei obligații dă dreptul Autorității Locale să rezilieze unilateral Acordul.

         6. Standul trebuie decorat festiv în interiorul căsuței, cu produsele expozantului, în specificul sărbătorilor.

         7. Expozanții nu pot monta geamuri sau elemente asemănătoare pe zona deschisă a căsuței. Expozanții vor înlătura în mod corespunzător toate elementele montate pe stand la părăsirea acestuia. Eventuale deteriorări vor fi constatate de către reprezentanții Autorității Locale și suportate de expozant.

         8. Expozanții sunt obligați să păstreze curățenia în jurul propriului stand și să pună la dispoziția clienților un coș de gunoi în care aceștia să poată arunca deșeurile rezultate ca urmare a consumării/utilizării produselor cumpărate de la aceștia. Expozanții au obligația de a încheia un contract de prestări servicii pentru salubritate cu o firmă de specialitate, pentru punctul de lucru ambulant pe toată perioada desfășurării târgului. Expozanții sunt obligați să arunce sacii de gunoi plini în tomberoanele special amenajate. Deșeurile rezultate în urma preparării alimentelor vor fi colectate în recipiente speciale, conform legislației de mediu în vigoare. În spațiile dintre standuri, în spatele sau în fața acestora nu pot fi puse/depozitate elemente, cutii, marfă etc. de niciun fel. Nerespectarea acestei obligații dă dreptul Autorității Locale să rezilieze unilateral Acordul.

         9.  Expozanții fără activitate alimentară pot consuma curent electric în limita unei puteri instalate de 2 kW. Din motive de siguranță, această limită nu poate fi crescută. Este permisă utilizarea exclusivă a aparatelor de încălzire cu cuarț sau infraroșu. Pe perioada zilei și a nopții este interzisă funcționarea nesupravegheată a aparatelor de încălzire. Aparatele de încălzire cu rezistență (reșouri, aeroterme, calorifere cu ulei) sunt interzise!

         10. Expozanții care desfășoară activități comerciale alimentare cu consum energetic ridicat vor comunica o listă cu tipul și numărul de receptori care vor fi montați, puterea instalată a fiecăruia (în kW), precum și numărul de ore de funcționare. Agenții economici vor achita la paușal la Direcția Servicii Publice din cadrul Primăriei Craiova contravaloarea consumului de energie electrică pentru punctul de lucru ambulant pe perioada desfășurării activității. Aparatele destinate încălzirii standului nu reprezintă un motiv pentru solicitarea suplimentării de putere de curent electric. Utilizarea de alte aparate de încălzire față de cele permise dă dreptul Autorității Locale să rezilieze unilateral Acordul. Aparatul trebuie scos din funcțiune în momentul constatării.

         11. Este interzisă utilizarea surselor de sunet și/sau lumină care deranjează alți expozanți sau atmosfera generală a evenimentului.

         12. Deszăpezirea a 1,5 m în jurul propriului stand este obligația expozanților. Expozanții nu vor împinge zăpada în locații care să deranjeze alți expozanți sau traficul pietonilor.

         13. Programul obligatoriu de desfășurare, valabil pe toată durata evenimentului, este următorul (standurile se deschid și închid deodată):

         LUNI – JOI                     // 12:00 – 20:00

         VINERI – DUMINICĂ // 12:00 – 22:00

         14. Agenții de vânzare sunt obligați să respecte programul de desfășurare a evenimentului, în cadrul căruia agentul trebuie să fie prezent și să desfășoare activitatea de vânzare în stand/spațiu, paza și securitatea bunurilor. Nerespectarea acestor obligații dă dreptul Autorității Locale să rezilieze Acordul. 

         15. În perioada de desfășurare a evenimentului, autovehiculele expozanților sau de aprovizionare au acces în perimetrul evenimentului până la ora 7:30. Orice nerespectare a acestei obligații are ca și consecință sancționarea expozanților de către instituțiile abilitate.

         16. Autoritatea Locală are dreptul să înlăture, fără acordul agentului, inscripționările, reclamele și alte forme de publicitate făcute în afara propriului stand sau în cazul în care nu sunt în concordanță cu legislația română, dacă deranjează ceilalți participanți sau dacă nu au fost aprobate în scris de către Autoritatea Locală.

         17. Expozantul este răspunzător de:

         – utilizarea receptorilor electrici neomologați și de modificarea instalaţiei electrice de personal neautorizat;

         –  amplasarea şi utilizarea aparatelor electrice în apropierea apei.

         – respectarea normelor legale de prevenire și stingere a incendiilor, a normelor de prevenire a accidentelor și a normelor de protecție a muncii.

         – respectarea și implementarea măsurilor de siguranță privind situațiile de urgență pe perioada participării la eveniment. Fiecare expozant este obligat să dețină cel puțin un stingător de mână, tip P6 cu pulbere tip ABC, în termen de valabilitate.

         – instalarea şi utilizarea aparaturii electrocasnice, respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului;

         – verificarea periodică a cordoanelor de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuirea lor, atunci când sunt uzate;

         – racordarea standurilor la rețeaua electrică se va realiza exclusiv de o persoană abilitată din partea organizatorului – autoritatea locală, care va întocmi un proces verbal de verificare a instalației. Toate elementele instalației trebuie să fie în stare bună, izolate și dimensionate corespunzător. Orice nerespectare a acestei obligații are ca și consecință sancționarea agentului de către instituțiile abilitate.

         18. Supravegherea agentului economic și constatarea abaterilor se face de către personalul desemnat de Autoritatea Locală.

         19. Sunt acceptate mărfurile, produsele și serviciile, care se încadrează în profilul manifestării conform tematicii evenimentului și care vor fi menționate în Acordul pentru Ocuparea Temporară a Domeniului Public. Produsele care nu sunt menționate în cerere, nu pot fi puse în vânzare, nu este posibilă schimbarea ulterioară a  produselor, după trimiterea formularului-tip. Fiecare căsuță solicitată trebuie să aibă un specific clar și bine definit, un produs principal sau o singură categorie de produse. Este interzis ca produsele de categorii diferite să fie vândute în aceeași căsuță, de exemplu: produse alimentare și produse nealimentare, etc. Nu sunt admise comercializarea produselor care apar ca fiind dăunătoare și periculoase (produse toxice, fumigene, radioactive, explozive, arme, muniții, instalații cu foc deschis, etc.). Agenții economici sunt exclusiv răspunzători de respectarea întocmai a legislației și a reglementărilor în vigoare în România și în plan internațional.

         20. Agentul economic nu poate subcontracta sau cesiona dreptul de participare nici unei alte persoane fizice sau juridice. În stand este obligatoriu să existe doar case de marcat  fiscalizate pe numele expozantului menționat în formularul de înscriere și în acord. Nerespectarea acestei obligații are ca și consecință sancționarea agentului de către instituțiile abilitate.

         21. Agentul economic este răspunzător pentru prejudiciile cauzate Autorității Locale, domeniului public, vizitatorilor și/sau celorlalți comercianți prin fapta proprie ori a bunurilor pe care le are în pază juridică, conform Codului Civil. Nerespectarea acestei obligații are ca și consecință sancționarea expozantului de către instituțiile abilitate.                                               Autoritatea Locală nu este răspunzătoare de paza și integritatea bunurilor și materialelor participanților. Agenții economici sunt răspunzători de paza, securitatea și integritatea bunurilor personale.

         22. Agentul economic cu activitate de alimentație publică are obligația să obțină de la toate instituţiile specializate şi de profil, autorizaţiile şi licenţele necesare bunei desfăşurări a evenimentului şi să achite contravaloarea acestora, conform legislaţiei în vigoare.

         23. Agenții economici au obligația să prezinte cu 24 de ore înainte de deschiderea târgului o declarație pe proprie răspundere că personalul propriu nu prezintă și nu a prezentat simptome specifice COVID-19 în ultimele 72 de ore. De asemenea, participanții expozanți au obligația să informeze autoritatea locală – organizatorul în cazul apariției oricărui caz confirmat de COVID-19 în rândul personalului propriu.

         24. Agenții economici expozanți sunt responsabili de respectarea tuturor măsurilor dispuse de autorități în contextul epidemiologic actual, în conformitate cu prevederile  Legii nr. 55/15 mai 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu toate hotărârile și normele adoptate ulterior, inclusiv Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Dolj și ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Craiova, referitoare la pandemia de COVID-19. Astfel, participanții au obligația să respecte toate normele legale impuse de autorități, conform reglementărilor instituite la nivel național și local în această perioadă: distanțare socială, dezinfecție la căsuță, verificarea zilnică a stării de sănătate a personalului propriu, asigurarea de dezinfectanți pentru personalul agentului economic și pentru clienți, purtarea măștii de către personalul agentului economic etc.;

         25. Printre măsurile pe care trebuie să le respecte și să le asigure fiecare expozant se numără:

– obligația purtării măștii de către personalul implicat

– obligația purtării de mănuși de către personalul implicat

– dozator de dezinfectant pus la dispoziția clienților

– igienă regulată a mâinilor

– obligația dezinfectării regulate a suprafețelor de expunere etc.

         26. Agentul economic are obligația să asigure dezinfecția spațiului de desfășurare a activității comerciale, cu mențiunea că este responsabil pentru substanțele folosite la dezinfecție, doar substanțe omologate, conform normelor în vigoare, care nu aduc atingere sănătății și siguranței umane.

         Târgul de Crăciun Craiova este locul potrivit pentru toți cei care se află în căutarea celor mai frumoase povești de sărbători, cu toată magia ce le înconjoară. Este locul în care găsim cadoul potrivit pentru cei dragi sau pur și simplu este locul unde ne place să ne dăm întâlnire, să ne redescoperim orașul.

         Iar în acest an special, mai mult ca oricând, Târgul de Crăciun trebuie să ne ofere, în plus, momentul de siguranță și liniște, de care avem cu toții nevoie în această perioadă de pandemie pe care o traversăm. Craiova este singurul oraș din țară inclus anul acesta în topul anual al revistei Forbes al celor mai sigure destinații unde sunt organizate târguri de Crăciun în Europa din această iarnă. Iar siguranța și calitatea devin, în acest an, principalele criterii de selecție a expozanților de la ediția din acest an a Târgului de Crăciun 2020.

         Vizitatorii vor fi întâmpinați cu o varietate de produse la Târgul de Crăciun Craiova zilnic, între orele 12:00 – 20:00 de luni-joi și între 12:00-22:00 de vineri-duminică.

      IMPORTANT:

      Autoritatea își rezervă dreptul de a face selecția comercianților înscriși, conform criteriilor mai sus menționate şi, în funcţie de solicitările depuse, de a stabili locația (zona) și numărul agenților economici, în funcție de specificul ediției din acest an și de asigurarea tuturor măsurilor de siguranță necesare în pandemia cu coronavirus.

      De asemenea, autoritatea locală își rezervă dreptul de a completa tipurile de produse/activități/servicii care se pot desfășura în cadrul târgului, altele decât cele stabilite de regulament.

         Autoritatea își rezervă dreptul de a anula desfăşurarea târgului, în situația în care contextul epidemiologic va impune acest lucru. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns