Purtarea măştilor devine obligatorie în oraşul Filiaşi începând de miercuri

Social

Purtarea măştilor va fi obligatorie în oraşul Filiaşi din judeţul Dolj, precum şi în cele trei sate arondate, începând de miercuri, 15 aprilie, în baza unei hotărâri a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi a Consiliului Local, iar persoanelor care nu se vor conforma vor fi amendate cu sume cuprinse între 50 şi 100 de lei.

Potrivit unui anunţ postat de reprezentanţii Primăriei Filiaşi pe pagina de Facebook, locuitorii din oraş şi din satele Bâlta, Răcari şi Fratoştiţa pot purta mască medicinală, mască produsă acasă, fular, eşarfă sau orice alt material care să acopere nasul şi gura şi care, după utilizare, să fie spălate şi dezinfectate cu fierul de călcat.

Primăria Filiaşi a montat în oraş dispensere cu dezinfectant pe bază de alcool, iar autorităţile au făcut, marţi, un apel public către persoanele au distrus mai multe dispozitive să renunţe la astfel de acţiuni.

„Primăria oraşului Filiaşi a implementat un proiect menit să protejeze cetăţenii şi să ofere o metodă eficientă de igienă. Astfel, au fost montate dispensere cu dezinfectant pentru mâini. Soluţia cu dezinfectant pe bază de alcool este foarte eficientă împotriva microorganismelor tranzitorii ale pielii, cum ar fi bacteriile şi virusurile. Vă informăm asupra faptului că respingem cu fermitate orice acţiuni care duc la distrugerea acestor dispensere”, se menţionează în mesajul postat pe Facebook. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns