PNL a depus candidaturile pentru Primăria Craiova şi Consiliul Judeţean

Politic

PNL Dolj a depus, duminică, dosarele de candidatură pentru funcţia de primar al municipiului Craiova, în persoana lui Nicolae Giugea, precum şi lista de candidaţi pentru Consiliul Local Municipal şi a lui Alexandru Gîdăr pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj.

Candidatul PNL pentru funcţia de primar, Nicolae Giugea, le-a transmis craiovenilor să aibă încredere în echipa sa, iar din 28 septembrie Craiova, cu o echipă liberală, va fi oraşul din România despre care se va vorbi cel mai mult pentru transformările care vor avea loc, pentru că „se va alinia marilor municipii dezvoltate, care au administraţie liberală eficientă”.

„A fi primar într-un municipiu cum este Craiova, capitală de regiune, este o mare responsabilitate şi o mare onoare în acelaşi timp. Am depus azi, împreună cu colegii mei de la PNL, candidaturile pentru Primăria Municipiului Craiova, pentru Consiliul Local. Pe 28 septembrie, Craiova va ieşi din coloana roşie, va sta pe harta României alături de Oradea, Cluj-Napoca, Timişoara, Arad. Craiova va fi oraşul de care se va vorbi cel mai mult pentru transformările care vor avea loc. Vom învinge, fiindcă suntem o echipă de profesionişti. Le transmit craiovenilor să aibă încredere în mine, în echipa mea. Vom face exact ce trebuie pentru Craiova: o vom scoate din mocirla administrativă în care a fost ţinută 8 ani de zile de administraţia Olga şi vom duce Craiova pe un şenal navigabil. În momentul de faţă, din punct de vedere administrativ, Craiova nu funcţionează deloc şi acest lucru îl spune faptul că este singurul mare oraş al României care se depopulează în continuare”, a spus Nicolae Giugea.

La rândul său, candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, Alexandru Gîdăr, a afirmat că, după 20 de ani de administraţie PSD, Doljul poate deveni un pol de atracţie, sub o administraţie liberală eficientă, la fel cum sunt Clujul, Bihorul, Alba, „care au cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani, cu un proiect care începe de la oameni şi este pentru oameni”.

„Avem încredere că şi Doljul poate fi un judeţ atractiv. După 20 de ani de administraţie PSD, Doljul poate deveni un pol de atracţie, sub o administraţie liberală eficientă, la fel cum sunt Clujul, Bihorul, Alba, care au cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani. Aceste judeţe au reuşit nu doar să oprească migraţia locuitorilor săi prin condiţii de viaţă foarte bune şi locuri de muncă bine plătite, dar şi să atragă forţă de muncă şi locuitori noi. Doljul are premisele pentru a cunoaşte o astfel de dezvoltare. Dar pentru asta este necesar ca judeţul să aibă un proiect care să plece de la nevoile reale ale oamenilor. Acest proiect începe de la oameni şi este pentru oameni. Nu se poate face niciun plan durabil fără a pune oamenii în centru”, a spus candidatul PNL la preşedinţia CJ Dolj.

Alexandru Gîdăr a susţinut că sunt 80 de miliarde de euro la dispoziţia României, iar sub conducerea sa Consiliul Judeţean Dolj va deveni un „aspirator de fonduri europene”, care vor reconstitui baza financiară de reconstrucţie a judeţului şi a municipiului Craiova.

„Obiectivul meu este să păstrăm ce s-a făcut bun, să reconstruim ce s-a stricat, să îndreptăm acolo unde s-a greşit şi să demonstrăm că nu suntem mai prejos decât alte zone atractive din ţară. Voi fi un partener pentru toate primăriile din judeţ, pentru că vreau ca toţi locuitorii din judeţul Dolj să beneficieze de aceste proiecte. Îi aşteptăm pe toţi doljenii să fie alături de noi, să arătăm că şi noi, prin noi înşine, putem reconstrui Doljul şi putem reconstrui Craiova”, a mai spus Gîdăr.

Preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, a arătat că, din 27 septembrie, Nicolae Giugea şi Alexandru Gîdăr vor începe „schimbarea administraţiei proaste a Craiovei şi a judeţului Dolj”.

„De mai bine de 20 de ani de zile guvernează PSD-ul, iar din 2012 PSD, la nivel central, la nivel local, la nivelul Consiliului Judeţean Dolj, la nivelul Primăriei Craiova a avut toată puterea şi toate resursele să schimbe în bine viaţa Craiovei şi viaţa doljenilor. Din păcate, după opt ani de zile de administraţie Olga – Genoiu şi de administraţie Prioteasa, ne aflăm în aceeaşi situaţie. Luaţi oferta electorală a celor de la PSD din 2012, 2016 să vedeţi că sunt mari nerealizări în ceea ce priveşte proiectele atât de necesare pentru cetăţeni. Uitaţi-vă că în municipiul Craiova de la termoficare, transport în comun, groapă ecologică, toate lucrurile sunt de domeniul trecutului, ca pe vremea lui Ceauşescu. Uitaţi-vă la nivelul Consiliului Judeţean, nu avem apă în judeţ, nu avem infrastructură de apă, canalizare, nu avem drumuri. Avem Dunărea în sudul judeţului şi nu avem unde să mergem în week-end cu copiii. Toate aceste lucruri sunt din cauza proastei administrări a PSD la Consiliul Judeţean Dolj şi a primarilor pe care i-au propus. (…) PNL are oameni care vor putea schimba lucrurile în bine, pentru că au demonstrat seriozitate acolo unde au lucrat şi au experienţă în administraţie”, a spus Ştefan Stoica.

Nicolae Giugea, 57 de ani, este profesor universitar la Facultatea de Horticultură din Craiova. A fost în două rânduri prefect de Dolj, apoi preşedinte al ADS, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, iar în prezent este deputat de Dolj. Este căsătorit şi are doi copii.

Alexandru Gîdăr, 49 de ani, este profesor de istorie la Colegiul Naţional „Nicoale Titulescu” din Craiova, consilier judeţean şi inspector general adjunct la IŞJ Dolj. Este specialist în domeniul educaţiei, cu experienţă managerială şi în domeniul administraţiei publice. Este căsători şi are un copil. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns