Primarul Craiovei acuză: Se aruncă probe la gunoi, în loc să fie testate cadrele medicale şi angajaţii MAI

Social

Primarul Mihail Genoiu, a declarat, marţi, că la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Craiova sunt aruncate la gunoi multe teste pentru depistarea noului coronavirus, iar cadrele medicale şi angajaţii MAI nu sunt testaţi pentru că nu permite algoritmul.
“Pe aparatul pe care îl avea în dotare spitalul şi pe care noi l-am automatizat şi pe care poate să facă 280 teste pe zi, nici la ora aceasta nu este folosit la mai mult de jumătate din capacitate. Aparatura dispune de casete care prevăd introducerea a 24 de probe. Dacă acea casetă nu are 24 de probe şi nu s-au pus în ea decât 20, patru se pierd, se aruncă la gunoi. Şi pentru chestia asta nu ar trebui să precupeţeşti niciun efort să faci testarea şi a personalului medical, şi a jandarmilor, a angajaţilor ISU, a poliţiştilor, a poliţiştilor locali. Toată lumea din această zonă ar trebui testată în condiţiile în care de multe ori faci teste mult sub capacitatea aparatului. Ar fi simplu: dacă introduc o casetă de 24 de poziţii şi pun doar 12, iar 12 să le conserv, dar nu să pierd celelalte 12 poziţii. De ce? Pentru că algoritmul nu permite ca un cadru medical sau un jandarm sau un angajat ISU să fie testat dacă nu este simptomatic”, a spus Genoiu, într-o conferinţă de presă.

Acesta a mai afirmat că singura modalitate prin care se pot testa cadrele medicale este să se folosească aparatura provenită din donaţii. “Nu înţeleg de ce nu sunt testate cadrele medicale. Deci un cadru medical nu este testat decât dacă este simptomatic. Am făcut apel, la un moment dat s-a descurcat puţin acest algoritm al testărilor, pentru că algoritmul testărilor este cel care le blochează şi am reuşit să facem (testări n.red.) cadrelor medicale de la Spitalul ‘Victor Babeş’ pe aparatura primită pe donaţie de la Crucea Roşie”, a mai afirmat primarul Craiovei. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns