La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Spitalul Regional de Urgență Craiova”.

Social

Conform documentului, Spitalul Regional de Urgență Craiova va avea  o suprafață desfășurată de 165 256  mp și un număr total de 807 de paturi, din care 577 de paturi de spitalizare pentru îngrijiri acute. Spitalul va avea un centru combinat pentru mamă și copil, cu 100 de paturi pentru adulți și copii, într-o clădire cu identitate și intrare separată. Spitalul va funcționa ca Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea SV și este dotat cu tratament adecvat și alte facilități de sprijin.
Unitatea sanitară va deține 19 săli de operație iar valoarea investiției  este de 2.850.507.547,41 lei

În premieră, noul SRU va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în centre. Modelul de funcţionare se bazează pe compartimentele/centrele clinice care cuprind grupuri compatibile de pacienți și specialități medicale, reflectând necesitatea unei relații de lucru strânse în furnizarea asistenței acute și de urgență secundară și terțiară:
·        Centrul pentru cap și gât cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, Chirurgie maxilofacială;
·       Centrul toracic cuprinzând pulmonologia, cardiologia, chirurgia toracică, chirurgia cardiovasculară;
·       Centrul abdominal cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală;
·       Centrul pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară;
·       Centrul de Medicină Internă cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie;
·       Centrul pentru mamă și copil cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie.
·       Radioterapie şi Oncologie (inclusivdepartment pediatric), inclusive radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară
Spitalul va fi construit pe 7 nivele, va avea 1195 locuri de parcare, și un heliport H-3 cu cerințele sale operaționale specifice.
Clădirea va oferi anumite posibilități de flexibilitate pentru schimbarea utilizării paturilor sau adaptarea facilităților interne atunci când o parte a internărilor continue vor putea fi evitate și transformate în spitalizări de zi, sau îngrijiri medicale în ambulatoriu.

Noul Spital Regional de Urgență Craiova va furniza servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației din regiune și este destinat pacienților critici și cazurilor complexe care necesită tehnologii și expertiză  de nivel înalt. Noua unitate va prelua rolul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova și ale altor părți ale rețelei de urgență.
“Contrucția spitalelor regionale nu mai poate fi oprită. În 2 ani am reușit să parcurgem toți pașii tehnici. Aplicația de finanțare din partea Comisiei Europene pentru regionalul Iași a fost încărcată și, în paralel, la ]nceputul lunii octombrie am lansat în SICAP, cu control ex-ante, procedura de achiziție publică pentru Servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic.  În luna aceasta facem același lucru și pentru unitatea din Cluj Napoca. Spitalul din Craiova are de astăzi aprobați indicatorii tehnico-economici și se lucrează la cererea de finanțare”,  a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns