Activitatea CPU Filiaşi a fost suspendată două săptămâni, iar 23 de angajaţi ai spitalului sunt în izolare

Social

Activitatea Compartimentului de Primiri Urgenţe (CPU) de la Spitalul Filiaşi a fost suspendată pentru două săptămâni iar 23 de angajaţi ai spitalului, cadre medicale şi alte categorii de personal sunt în izolare la domiciliu şi le-au fost prelevate probe pentru depistarea infecţiei cu COVID-19, după ce un pacient care a fost în această unitate medicală a fost confirmat cu coronavirus, a anunţat prefectul judeţului Dolj, Nicuşor Roşca.

Prefectul a spus că în urma anchetei epidemiologice efectuate în cazul unui bărbat de 67 de ani confirmat pe 18 martie cu coronavirus s-a stabilit că acesta a stat la CPU Fliliaşi pe un circuit special amenajat pentru astfel de situaţii. “În acest caz s-a deschis o anchetă epidemiologică în urma căruia s-a stabilit că pacientul din Filiaşi a stat la Compartimentul pentru Primiri Urgenţe pe circuitul special amenajat pentru aceste situaţii. Este al cincilea doljean internat cu COVID-19. Totodată, au fost prelevate 23 de probe de la cadrele medicale şi personal CPU de la Spitalul Filieşenilor, urmând ca acestea să stea în izolare la domiciliu pentru 14 zile. În plus, activitatea CPU va fi suspendată în această perioadă, pentru următoarele două săptămâni”, a declarat prefectul.

Pacientul de 67 de ani este al cincilea bolnav cu coronavirus din judeţul Dolj, el fiind internat în stare gravă, cu boli preexistente, la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” Craiova. “A cincea persoană, în vârstă de 67 ani, din judeţul Dolj al cărei test a ieşit pozitiv pe data de 18.03.2020, a intrat în ţară pe 7.03.2020. În acest moment, pacientul se află internat la secţia ATI a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Victor Babeş’ Craiova, în stare gravă, cu boli pre-existente”, se arată în comunicat.

În judeţul Dolj se aflau în carantină, joi, 174 de persoane, iar 1.527 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu. La Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” Craiova sunt internate 11 persoane confirmate cu coronavirus. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns